بنا به گزارش سایت فروش عسل طبیعی ارس عسل
پرورش زنبور عسل نیاز به مدیریت دارد.مدیریتی خوب بر زمان و مکان و همچنین معلومات خوبی می خواهد.
نگهداری زنبور به بازرسی های مرتب و دوره ای نیاز دارد. مخصوصا در ماه های گرم باید دوره ها کوتاه مدت باشد، زیرا ملکه این ماه ها را برای تخم گذاری ، تولید عسل و افزایش کلنی خود انتخاب می کند. در ماه های سرد هم زنبور ها از عسلی که تولید کنند، می خورند، پس زنبور داران نباید تمام عسل موجود در کندوهای خود را خارج کنند.
نوع بازرسی های شما نسبت به نوع زنبورهایتان فرق میکند.
زنبورعسل تنها حشره ای است که مواد غذایی مورد نیاز خود را بیش از حد ذخیره می کند. این مقدار اضافی نیز برای انسان مصرف می شود.
همانطور که می دانید زنبور های عسل سه نوع هستند:
-زنبور ملکه
-زنبور کارگر
-زنبور نر
زنبورملکه: هرکدام از کندوها باید یک زنبورملکه داشته باشند تا راهنمایی کلنی و افزایش جمعیت کلنی را بر عهده گیرد. در برخی موارد ممکن است که ملکه نتواند خود را با کلنی وفق دهد و آنرا راهنمایی کند.
زنبور کارگر: این زنبورها ماده هستند و در کندو کار های زیادی را انجام می دهند، همچون؛ تهیه غذا،نگهداری از زنبورهای جوان، تولید عسل ، نظافت و محافظت از کندو.
خوب است بدانید که زنبور های کار گر بیشتر عمر خود را خارج از کندو سپری می کنند.
زنبور های نر: این زنبورها در کندو کار خاصی انجام نمی دهند اما یک وظیفه مهم بر دوش آنهاست. آنهابرای افزایش جمعیت کلنی با ملکه همکاری میکنند. در پایان فصل هم توسط زنبور های کارگر از کندو اخراج می شوند.
زنبورهای عسل (چه زنبورهای پرورشی چه زنبورهای محلی) جدایی ناپذیر از سیستم گرده افشانی هستند. این گرده افشانی برای رشد گیاهان بسیار مفید است. پس زنبور ها برای کشاورزان نیز خاصیت دارند.
پرورش زنبور عسل وابسته به موقعیت آب و هوایی مکانیست که می خواهید زنبورداری را در آنجا راه بیاندازید. پس سعی کنید قبل از شروع کار خود با افراد متخصص صحبت کنید و بر آب و هوای منطقه کاملا مسلط باشید. حتی می توانید به زنبورداری های نزدیک مراجعه کنید ، از آنها اطلاعات بگیرید و از تجربیات آنها استفاده کنید.