عسل، "شهد خدایان"، یک غذای فوق العاده با فضیلت های متعدد درمانی است. در میان خواص آن، ما قدرت آنتی اکسیدان را با حضور بسیاری از پلی فنل ها به طور خاص به دست می آوریم . آنها به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک میکنند. اینها در پیری سلولی و توسعه بسیاری از آسیب شناسی ها دخیل هستند. دلیل دیگری برای مصرف روزانه عسل است.
آنتی اکسیدان یک مولکول که مانع یا کند می کند اکسیداسیون مواد دیگر است.
حضور رادیکال های آزاد (ترکیبات واکنش پذیر اکسیژن الکترون آزاد) در ارگانیسم منشاء این اکسیداسیون است. این باعث می شود روند پیری سلولی . این رادیکالها بوسیله غذا، هوا، آلودگی، سیگار، مواد مخدر، قرار گرفتن در معرض اشعه های UV آورده می شوند ... علاوه بر این، متابولیسم ما به طور طبیعی تولید می شود. آنها در مبارزه با عفونت ها مفید هستند، باعث کم شدن سلول های سرطانی و بازسازی بافت ها می شوند. با این حال، این رادیکال های آزاد می توانند تکثیر بیاختیار در شرایط خاص.بنابراین، آنها در سن پیری وظهور بیماریهای قلبی عروقی، سرطانهای خاص یا بیماریهای ناباروری.
در نتیجه، مصرف آنتی اکسیدان ها توسط رژیم غذایی، باعث خنثی سازی رادیکال های آزاد و بهبود سلامت می شود .
اثر ضد اکسیدانی عسل بخشی از خواص پیشگیرانه آن است (نگاه کنید به مقاله ما در مورد فضیلت های درمانی عسل ).
در واقع، آن حاوی بسیاری از مولکول های آنتی اکسیدان است: پلی فنل ها (فلاونوئیدها)، آنزیم ها و اسیدهای ارگانیک (اسید اسکوربیک) . این آنتی اکسیدان ها در مقادیر مشابه با میوه ها و سبزیجات یافت می شوند .
مقدار آنها بستگی به منبع گل عسل دارد. همچنین، عسل تاریک ترین ثروتمندترین در آنتی اکسیدان هستند. بنابراین، آنها ترجیح می دهند (مخصوصا گندم سیاه و شاه بلوط ). علاوه بر این، انتخاب عسل با کیفیت خوب ضروری است. انتخاب برای کسانی که در فرانسه تولید می شود توسط یک زنبوردار شناخته شده، از عسل های تقلبی اجتناب می کند (نگاه کنید به مقاله ما در مورد "خوب" قیمت عسل ).
بنابراین مصرف عسل به حفظ سلامتی و مبارزه با برخی از بیماری های جدی کمک می کند . همچنین پس از تلاش ورزشکار، بازسازی بهتر می شود (فعالیت بدنی رادیکال های آزاد باعث التهاب می شود).